It's IT: E-mail
E-mail (de afkorting van Electronic Mail (electronische post of electronisch bericht)) is een van de meest gebruikte toepassingen van internet.

E-mailen is een snelle, goedkope en gemakkelijke manier van communiceren en lijkt een beetje op brieven schrijven. Alleen komt er geen papier aan te pas, want u schrijft en leest e-mail berichten op uw computer en u verstuurt ze in elektronische vorm via internet.

Dat versturen via internet gaat heel snel. Het versturen van een dergelijk bericht van de afzender naar de ontvanger duurt normaal gesproken slechts enkele seconden. Afstand is bij e-mail dan ook niet zo belangrijk. Een bericht naar Australië komt bijna net zo snel aan als een bericht naar een buurman.

Voor het aanduiden van de afzender en de ontvanger gebruikt men een zogeheten emailadres.

It's IT: Spam mail
Ongewenste commerciele reclame e-mail" is een mooie defenitie van "spam" of "bulk mail"
Er zijn bedrijven die je reclame sturen naar je e-mail box, zonder dat je dat wil.
Een keertje zo'n reclame e-mail is niet zo erg, maar als men je iedere dag opnieuw één of meerdere reclame mailtjes blijft sturen, dan kan dat erg op je zenuwen werken...
Wel, dát is spam!

Spijtig genoeg is er tegen spammers (zo worden de bedrijven genoemd die dit doen) niet veel te beginnen, omdat ze vrijwel iedere dag een ander e-mail adres gebruiken.

Inhoud
Links
Copyright 2005 It's IT
Home Advies Training Netwerken It's IT Webdesign Contact Sitemap