It's it: Wat is een computer?
Een computer is een apparaat waarmee gegevens volgens formele procedures (algoritmen) kunnen worden verwerkt. Meestal wordt met het woord computer een digitaal apparaat bedoeld, maar er bestaan ook analoge computers.

Oorspronkelijk werd het Engelse woord computer gebruikt om iemand mee aan te duiden die gecompliceerde berekeningen uitvoerde, met of zonder mechanische hulpmiddelen - vergelijk ook de Duitse term voor computer: "Rechner" (rekenaar) en de Zuid-Afrikaanse term voor computer: "rekenaar" - maar later werd de term ook gebruikt om apparaten te benoemen. Moderne computers worden voor veel meer gebruikt dan alleen wiskundige toepassingen. Ook veel administratieve en financiële taken worden aan de computer opgedragen, evenals informatievoorziening (internet) en amusement. Ook wordt de computer gebruikt om processen aan te sturen, bijvoorbeeld de assemblage van auto's door robots.

Een wetenschap die tegelijk met de ontwikkeling van de computer is ontstaan is de informatica.

Door de verregaande miniaturisering en snelheidsvergroting is het steeds vaker mogelijk functionaliteit die voorheen in hardware werd aangebracht softwarematig te implementeren. Het grote voordeel van een dergelijke ontwikkeling is dat achteraf functionaliteit kan worden toegevoegd.

Vanaf 1981 is de personal computer (PC) ontwikkeld die inmiddels in het dagelijks leven voor veel mensen een belangrijke rol speelt. Een computer is te koop in de meeste electronica Winkels.

Inhoud
Links
Copyright 2005 It's IT
Home Advies Training Netwerken It's IT Webdesign Contact Sitemap